Архиепископът на Гърция бойкотира клетвата на новите лица в правителството
Днес полагат клетва новите лица от кабинета на премиера Кириакос Мицотакис. Архиепископът на Атина и цяла Гърция Йероним няма да присъства поради конфликт с правителството, което затвори отново църквите до 11 януари. На три групи с максимална дистанция полага клетва новото правителство на Мицотакис. Промените в кабинета не засегнаха основни министерски постове, а са предимно […]

Днес полагат клетва новите лица от кабинета на премиера Кириакос Мицотакис. Архиепископът на Атина и цяла Гърция Йероним няма да присъства поради конфликт с правителството, което затвори отново църквите до 11 януари.

На три групи с максимална дистанция полага клетва новото правителство на Мицотакис.

Промените в кабинета не засегнаха основни министерски постове, а са предимно на ниво заместник-министри.

Не се оправдаха очакванията на опозицията за основни промени в стратегията и политиката на правителството, съобщават в коментари днешните издания.

На клетвата на правителството няма да присъства архиепископът на Атина и цяла Гърция Йероним, поради остър конфликт с премиера Мицотакис.

Причината е в наложения локдаун до 11 януари, който забрани отново богомолци да посещават литургия.

След извънредно заседание на Светия Синод гръцката църква съобщи, че няма да се подчини на ограниченията на утрешния празник Богоявление. Митрополити заявиха, че ще се извърши литургия при строги мерки, като някои от духовниците ще служат пред църквите.

Според изявления на министри пред медиите не е възможно да се направи изключение само за църквата.

Елате да ни арестувате по време на литургия, провокират властите част от митрополитите.

Източник: БНР

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук