Путин и Меркел обсъдиха възможността за „съвместно производство на ваксини“ срещу Ковид
Руският президент Владимир Путин обсъди с канцера на Германия Ангела Меркел възможността за "съвместно производство на ваксини" срещу коронавируса. Това съобщи днес Кремъл в момент, когато Москва търси начини да разшири възможностите си в тази сфера, предаде Франс прес. Двамата държавни глави разговаряха по телефона за "въпроси около сътрудничеството в борбата с коронавирусната пандемия" и […]

Руският президент Владимир Путин обсъди с канцера на Германия Ангела Меркел възможността за "съвместно производство на ваксини" срещу коронавируса. Това съобщи днес Кремъл в момент, когато Москва търси начини да разшири възможностите си в тази сфера, предаде Франс прес.

Двамата държавни глави разговаряха по телефона за "въпроси около сътрудничеството в борбата с коронавирусната пандемия" и "акцентът бе поставен върху евентуалните перспективи за съвместно производство на ваксини", информира Кремъл в комюнике. Според него са договорени контакти по темата между ресорни ведомства от двете страни.

Путин и Меркел обсъдиха освен това уреждането на конфликта между силите на Киев и проруските сепаратисти в Източна Украйна, до голяма степен замразен след подписването на мирни споразумения през 2015 г., но стигнал до политическа безизходица. 

Източник: Dnews

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук