Срив на чуждите туристи в Испания с 90% през ноември
Пристигащите международни туристи в Испания са намалели с цели 90% на годишна база през ноември, показват официални данни на испанската статистика, след като властите в страната наложиха нови рестрикции за пътуване, за да ограничат нарастването на коронавирусните инфекции. През първите единадесет месеца на изминалата година около 19 милиона чуждестранни туристи са посетили Испания, което е […]

Пристигащите международни туристи в Испания са намалели с цели 90% на годишна база през ноември, показват официални данни на испанската статистика, след като властите в страната наложиха нови рестрикции за пътуване, за да ограничат нарастването на коронавирусните инфекции.

През първите единадесет месеца на изминалата година около 19 милиона чуждестранни туристи са посетили Испания, което е с около 78% по-малко спрямо същия период на 2019 г., заяви Националният статистически институт (INE).

Туристите в страната пък са похарчили с 91% по-малко средства през ноември, отколкото през същия месец преди година, посочи още INE.

Източник: БНР

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук