Над 1,3 милиона са ваксинирани вече във Великобритания
Над 1,3 милион души са ваксинирани досега във Великобритания срещу COVID-19, каза днес министър-председателят Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс. Премиерът обеща да представя ежедневни данни за хода на ваксинацията, полагайки усилия да сложи край на новата карантина в Англия.Джонсън си е поставил за цел до средата на февруари да бъдат ваксинирани възрастните хора, здравно уязвимите […]

Над 1,3 милион души са ваксинирани досега във Великобритания срещу COVID-19, каза днес министър-председателят Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс.

Премиерът обеща да представя ежедневни данни за хода на ваксинацията, полагайки усилия да сложи край на новата карантина в Англия.
Джонсън си е поставил за цел до средата на февруари да бъдат ваксинирани възрастните хора, здравно уязвимите и работещите в непосредствен контакт с вируса - приблизително над 13 милиона човека.
Той казва, че ако всичко върви гладко, може да се обмисли облекчаване на карантинните мерки в Англия след това време.

Премиерът заяви, че почти 1000 места за ваксинация ще са готови до края на седмицата.
Във Великобритания от четири седмици се извършва имунизация с ваксината на компаниите "Пфайзер" и "Бионтех", а от вчера започна прилагането на ваксината на "Астра Зенека" и Оксфордския университет.

Джонсън каза, че досега 650 000 души над 80 години са получили една доза ваксина срещу COVID-19, което се равнява на 23 процента от всички хора от тази възрастова категория в Англия.
Здравните власти съобщиха днес за 60 916 нови заразявания с коронавирус във Великобритания за последните 24 часа, което е рекорд за едно денонощие. Още 830 човека са починали във Великобритания от COVID-19.

Вчера бе съобщено за 58 784 нови заразявания и 407 смъртни случая за едно денонощие.
Общият брой на регистрираните заразявания във Великобритания е 2 774 479, което я нарежда на пето място в света.
Смъртните случаи от COVID-19 в страната са 76 305 и по този показател тя е на второ място в Европа.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук