Ваксината на „Модерна“ вероятно ще предпазва две години
 Ваксината срещу COVID-19 на „Модерна“ вероятно ще предпазва до две години, заяви генералният директор на компанията Стефан Бансел, цитиран от „Ройтерс“. Той уточни, че са необходими още данни, за да се твърди това категорично. „Кошмарният сценарий, описан в медиите през пролетта, беше ваксината да е ефикасна само месец-два. Мисля, че той вече не съществува“, коментира […]

 Ваксината срещу COVID-19 на „Модерна“ вероятно ще предпазва до две години, заяви генералният директор на компанията Стефан Бансел, цитиран от „Ройтерс“.

Той уточни, че са необходими още данни, за да се твърди това категорично.

„Кошмарният сценарий, описан в медиите през пролетта, беше ваксината да е ефикасна само месец-два. Мисля, че той вече не съществува“, коментира Бансел. Той добави, че компанията му е на път да докаже ефикасността на ваксината и срещу новия щам на коронавируса, установен първо във Великобритания.

Препаратът на „Модерна“ срещу коронавируса получи вчера одобрение от Европейската агенция по лекарствата и от Европейската комисия за страните от ЕС. Тя е втората, чието използване е разрешено в Евросъюза.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук