Константин Косачов: Американската демокрация закуца и с двата крака
Американската демокрация закуца и с двата крака, пише в своя профил в социалната мрежа Фейсбук председателят на Комисията по външните работи на Съвета на Федерацията на Русия Константин Косачов. Думите му са цитирани на страниците на вестник "Российская газета" в материал, представен от Агенция "Фокус" без редакторска намеса: Събитията във Вашингтон и други подобни имат […]

Американската демокрация закуца и с двата крака, пише в своя профил в социалната мрежа Фейсбук председателят на Комисията по външните работи на Съвета на Федерацията на Русия Константин Косачов. Думите му са цитирани на страниците на вестник "Российская газета" в материал, представен от Агенция "Фокус" без редакторска намеса:

Събитията във Вашингтон и други подобни имат няколко слоя причини, които изкарват хората на улицата:

На пръв поглед това е нарцисизмът, ексцентричността и авантюризмът на Тръмп, представящ се за непоколебим защитник, стоящ на капитанския мостик на потъващ кораб.

По-дълбоко - все още неясните зигзази при преброяването на гласовете на 3 ноември и сега, в Джорджия. Този път губещата страна има повече от достатъчно основания да обвинява победителите във фалшификации, американската демокрация очевидно куца и с двата си крака.

И в дълбините - все по-безлични, предназначени за всеки - който и да е, политически платформи на демократи и републиканци, водещи, според законите на математиката и скачените съдове, до приблизително равенство на поддръжниците и на двете партии. Америка е разделена наполовина и двете равни половинки винаги ще оспорват всяко гласуване в своя полза.
Празникът на демокрацията приключи.

Това, уви, всъщност е дъното, казвам това без сянка на злорадство. Америка вече не показва пътя и следователно е загубила правото да го определя. И още повече да го налага на другите.

И накрая, не мога да устоя - въпрос за г-жа Нюланд, която се завръща в Държавния департамент на САЩ, и нейните тогавашни куратори на проекта Майдан, които се завръщат в президентството. Какво биха казали сега на онези, които щяха да раздадат бисквитки на тълпите събрали се край националния парламент (на САЩ, бел.прев.)? „Народът винаги е прав“? „Да живее демокрацията“? „Долу узурпаторите“? Хайде да видим.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук