Напрежение! Катер на турската брегова охрана таранира гръцка патрулна лодка в Егейско море
Катери на гръцката и турската брегова охрана се сблъскаха в близост до скалистите островчета Имия/Кардак в Егейско море в сряда сутринта, когато турският плавателен съд направи таран на гръцкия, който патрулираше в района. Това твърди гръцката брегова охрана, цитирана от електронното издание на атинския вестник Kathimerini и Агенция "Фокус". Гръцката новопостроена моторна лодка тип „Рафнар“ […]

Катери на гръцката и турската брегова охрана се сблъскаха в близост до скалистите островчета Имия/Кардак в Егейско море в сряда сутринта, когато турският плавателен съд направи таран на гръцкия, който патрулираше в района. Това твърди гръцката брегова охрана, цитирана от електронното издание на атинския вестник Kathimerini и Агенция "Фокус".

Гръцката новопостроена моторна лодка тип „Рафнар“ е претърпяла някои щети, според източници, като не е уточнено тяхното естество.

Бреговата охрана заяви, че лодката е патрулирала в териториалните води на Гърция.

В четвъртък турската брегова охрана представи различна версия на събитията с аргумента, че две гръцки риболовни лодки са влезли в турски териториални води край Кардак, но са били изтласкани с маневриране от четири от нейните лодки на бреговата охрана.

Очаква се гръцката брегова охрана да съобщи повече подробности по-късно през деня.

Гърция и Турция стигнаха до ръба на войната през 1996 г. поради спора за суверенитета над тези скалисти островчета.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук