Дъжд и сняг ще вали днес, температурите падат
Днес ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд. В западните райони има условия за значителни количества. В Предбалкана ще вали сняг. В крайните южни планински части ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър и там е възможно да прегърми. Минимални температури - между 2° и 7°; максимални - от 2°-3° в […]

Днес ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд. В западните райони има условия за значителни количества. В Предбалкана ще вали сняг. В крайните южни планински части ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър и там е възможно да прегърми.

Минимални температури - между 2° и 7°; максимални - от 2°-3° в северозападните до 14°-15° в крайните южни райони.

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1600-1700 метра - от сняг, в Стара планина и на по-малка височина. Ще духа умерен и силен, по откритите части в южните райони и временно бурен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

В събота, след временно спиране, отново ще завали предимно дъжд, в планините и планинските райони - сняг. През нощта срещу неделя в по-голямата част от Северна България и високите полета в Западна дъждът ще преминава в сняг.

В неделя застудяването ще продължи и дори на места в Южна България дъждът ще се примеси със сняг. В Западна България са възможни и поледици, а в северозападните райони ще се натрупва снежна покривка.

С прекъсвания ще продължи да превалява, в понеделник - предимно дъжд, в крайните северозападни райони - сняг.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук