САЩ искат да ускорят ваксинацията, епидемията там продължава да бушува с пълна сила
Здравните власти в САЩ искат да ускорят ваксинацията, в момент, когато коронавирусът причини смъртта на над 4000 американци за второ поредно денонощие, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Към вчера около 6 милиона човека в Съединените щати, с население от приблизително 330 милиона души, вече са получили първата от двете инжекции с ваксина. Това означава, че […]

Здравните власти в САЩ искат да ускорят ваксинацията, в момент, когато коронавирусът причини смъртта на над 4000 американци за второ поредно денонощие, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Към вчера около 6 милиона човека в Съединените щати, с население от приблизително 330 милиона души, вече са получили първата от двете инжекции с ваксина. Това означава, че са били използвани под една трета от общо 21 милиона дози, разпратени по места, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Правителството на САЩ бе обещало 20 милиона американци да получат първа инжекция с ваксина до края на миналата година, припомня Ройтерс.

Епидемията в страната продължава да бушува с пълна сила, като броят на заразените, починалите и хоспитализираните е на рекордни равнища и не спира да нараства.

Вчера здравните власти съобщиха за над 270 хиляди нови случая на коронавирус, както и за 4002 починали от причиняваното от него заболяване КОВИД-19 за едно денонощие - с шест по-малко от рекорда, регистриран ден по-рано.

Повече от 132 хиляди пациенти с КОВИД-19 са били настанени в болници в Съединените щати в четвъртък - лек спад спрямо рекорда от сряда.

Ситуацията се усложнява от разпространението на новия, по-заразен вариант на коронавирус, открит първо във Великобритания. Той вече е засечен в най-малко осем американски щата, сред които Калифорния, Колорадо, Тексас, Флорида, Ню Йорк и Пенсилвания. Здравните власти в САЩ очакват разпространението на новия щам да се ускори през следващите седмици и месеци, отбелязва Ройтерс.

Съединените щати са най-тежко засегнатата от пандемията държава. Те са на първо място в света по регистрирани заразени с новия коронавирус (над 21,6 милиона) и свързани с него смъртни случаи (365 хиляди), посочва ДПА.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук