Европейският регулатор възнамерява да глоби Amazon с 425 милиона долара
Националната комисия на Люксембург за защита на данните предложи американската компания Amazon да бъде глобена с над 425 милиона долара, съобщава изданието The Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници. Европейският регулатор вече е взел предварително решение за подобни санкции поради факта, че компанията е нарушила разпоредбите на законодателството на ЕС чрез събиране и […]

Националната комисия на Люксембург за защита на данните предложи американската компания Amazon да бъде глобена с над 425 милиона долара, съобщава изданието The Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници.

Европейският регулатор вече е взел предварително решение за подобни санкции поради факта, че компанията е нарушила разпоредбите на законодателството на ЕС чрез събиране и използване на лична информация на своите потребители.

Както отбелязва вестникът, ако мерките бъдат одобрени, тази сума ще бъде равна на 2% от нетната печалба на Amazon за последната година и ще бъде най-голямото наказание на ЕС в областта на защитата на личните данни. В същото време законодателството на Общността предвижда за нарушения в тази област глобата да достига до 4% от годишния доход на компанията.

Най-големият онлайн търговец на дребно Amazon, който продава стоки и услуги през интернет, е основан от Джеф Безос в САЩ през 1994 г.

Корпорацията постепенно преминава от продажба на книги и записи към продажба на филми, видео игри и потребителска електроника и беше първата в САЩ, която предлага на потребителите услуга за заплащане при изтегляне на филми, които могат да се гледат без интернет връзка.

Източник: Агенция "Фокус"

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук