Влак дерайлира на гара Белово, няма пострадали
Влак дерайлира на гара Белово около 14:30 часа. Товарната композиция е била празна и няма пострадали при инцидента, предаде БНР. Заради катастрофата е преустановено движението на влаковете по направлението Белово - Костенец. На място на място има екипи на Районното полицейско управление в Септември и засега не са изяснени причините за инцидента. БДЖ е създала […]

Влак дерайлира на гара Белово около 14:30 часа. Товарната композиция е била празна и няма пострадали при инцидента, предаде БНР.

Заради катастрофата е преустановено движението на влаковете по направлението Белово - Костенец.

На място на място има екипи на Районното полицейско управление в Септември и засега не са изяснени причините за инцидента.

БДЖ е създала организация за хората, които трябва да пътуват по този жп маршрут. Чакащите се извозват с автобуси до гара Костенец и оттам се прикачват на съответния жп транспорт, който искат да ползват.

Това ще продължи до освобождаването на линията.

Пътниците от влаковете от Варна за София, от София за Варна и от София за Бургас са превозени с автобуси от БДЖ, след дерайлирането на локомотив и вагон при гара Белово, съобщиха от БДЖ.

Влакът за Свиленград е бил отклонен по обиколен маршрут. До възстановяване на движението пътниците от и до Пловдив също ще бъдат превозвани с автобуси.

Аварийни екипи работят по освобождаване на линията. Инцидентът е станал при преминаване на празна влакова композиция на частен товарен превозвач през гара Белово.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук