Асоциацията на прокурорите: Има масирана кампания за подчиняване на прокуратурата
Асоциацията на прокурорите днес изпрати писмо до български и европейски институции, в което определя искането за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев като политически акт, целящ дестабилизация на съдебната власт, съобщава БТВ. „Изправени сме пред масирана кампания за подчиняване на прокуратурата на политически кръгове и задкулисни интереси“, се казва в писмото на прокурорите. Висшият съдебен съвет (ВСС) трябва […]

Асоциацията на прокурорите днес изпрати писмо до български и европейски институции, в което определя искането за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев като политически акт, целящ дестабилизация на съдебната власт, съобщава БТВ.

„Изправени сме пред масирана кампания за подчиняване на прокуратурата на политически кръгове и задкулисни интереси“, се казва в писмото на прокурорите.

Висшият съдебен съвет (ВСС) трябва да разгледа утре искането на служебния правосъден министър Янаки Стоилов за отстраняване на Гешев.

Главният прокурор на Република България не е политическа фигура. Той е избран от единствено компетентния орган - Висшият съдебен съвет и изборът му е признат за законосъобразен от всички европейски наблюдатели и ангажирани институции“, пише още в становището на Асоциацията на прокурорите.

Източник: http://epicenter.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесайте ни във Фейсбук